Grattis Alfta GIF Handboll!

Ett stort grattis till Alfta GIF Handboll som tar klivet upp till division 1 kommande säsong.

Text från klubbens Facebooksida:

”Seriesegern är säkrad och direktplatsen till division 1 är bärgad!

Det är de stora konsekvenserna av damernas seger mot starka Åkersberga HK på hemmaplan med hela 32-17 (17-10). Det var en känslostorm för alla som jobbat länge i föreningen när avgörandet blev definitivt hemma i Alfta Sporthall.

Vissa av spelarna i damlaget har kämpat i 10 års tid för att spela upp damlaget i division 1. Efter att många gånger ha snubblat på mållinjen slog man idag sista spiken i kistan och tog de välbehövliga poängen för avancemang upp bland den bästa sjättedelen av Svensk damhandboll.

De 48 bästa lagen i Sverige spelar i damelitserien, damallsvenskan och i division 1 damer. Där tar nu vår stolta förening plats till nästa år! Det kommer att spelas tuffa intensiva matcher mot kvalificerade lag varje vecka kommande säsong.”

Läs hela referatet och få reda på mer från coach Magnus här.

53050758_10157098859023739_5929151864787435520_o

I samband med att Alfta GIF Handboll nu går upp i div 1 så väcks även frågan på allvar om behovet av att bygga en till sporthall i Alfta.
En fråga Thomas Mogren, ordförande för Alfta GIF Handboll, tog upp med övriga föreningar vid föreningsträffen som hölls förra veckan.
Förutom bristen på träningstider för idrottsföreningarna, ett problem som är känt sedan länge, tillkommer nu bland argumentet för en ny hall även att Alftas sporthall inte godkänd för handbollsspel i div 1.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )